Romige Brownies, net effe anders

Vrij van gluten, zuivel, ei, soja, noten, gist en geraffineerde suikers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verhit de oven voor op 180 graden en vet een bakblik (23x23cm of een cakevorm)

in met kokosboter.

 

Meng 6 eetlepels gebroken lijnzaad met 9 eetlepels water. Even goed roeren en laten staan. Gebruik het liefst heel lijnzaad dat je zelf vers maalt. Als je gebroken lijnzaad koopt, bewaar het dan niet te lang in verband met oxidatie. Dit kan bij het bakken een minder lekkere bijsmaak geven.

 

Meng in een blender de adukibonen tot een romige pasta. Voeg het lijnzaad, de kokosboter, suiker, de cacao, de vanille, en het bakpoeder toe. Zeef de psyllium erbij en meng het geheel goed door elkaar tot een rijk glanzend beslag.

 

Breek de chocolade in kleine stukken en meng het door het deeg.

Doe het mengsel in het bakblik en bak het 55-60 minuten. Dek het na 25 minuten af met aluminiumfolie omdat ze anders te donker worden.

 

Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen tot ze nog een beetje warm zijn. Dan zijn ze heerlijk smeuïg!

 

 

400 gram adukibonen in blik, even afspoelen en uit laten lekken

6 eetlepels gebroken lijnzaad

1 tl gemalen psylliumvezels

75 ml gesmolten kokosboter

100 gram kokossuiker (meer als je het graag wat zoeter hebt)

55 gram cacaopoeder

1 tl wijnsteenbakpoeder

100 gram zuivel- en suikervrije chocolade

(bv Vivani 92% of Conscious chocolade)

1 tl vanillepoeder