RAW Healthy Snickers

Vrij van gluten, zuivel, ei, soja, gist en geraffineerde suikers

 

De Bodem: 175 gram kokosboter / 90 gram cacao

 

Smelt de kokosboter en meng deze goed met de cacao. Hoe meer cacao hoe puurder de chocoladesmaak. Schenk dit in een bakvorm (ongeveer 23 x 23 cm maar mag natuurlijk ook groter of kleiner zijn. Dan pas je de hoeveelheden een beetje aan voor de gewenste dikte van de lagen) en laat hard worden in de vriezer.

Je kunt zowel de geurloze als de extravierge kokosboter gebruiken. Bij de laatste heb je een vleugje kokossmaak. Persoonlijk vind ik dit heerlijk en kies ik het liefst voor de extra vierge olie omdat die onbewerkt is en dus nog alle essentiële voedingsstoffen volop aanwezig heeft. Je kunt de kokosboter ook geheel of gedeeltelijk vervangen door cacaoboter. Dan blijft de chocolade laag harder wanneer hij uit de vriezer komt.

Bewaar wat van de chocolade om als toplaag te gebruiken.

 

De nougat: 150 gram gemalen witte amandelen / 150 gram gemalen cashewnoten ( of 2 koppen amandelmeel)

35 gram gesmolten kokosboter / scheut ahorn naar smaak / 2 volle eetlepels witte tahin of pindakaas

1 theelepel vanille / snufje zout

 

Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot een stevig enigszins plakkerig geheel.

Je moet er een bal van kunnen vormen. Proef om te kijken hoe je de smaak vind en of je nog ahorn, vanille of tahin toe wilt voegen. Druk deze laag gelijkmatig uit op de chocolade en plaats weer in de vriezer tot hij hard geworden is.

 

De karamel: 12 medjool dadels / ½ theelepel vanille / 2 theelepels gesmolten kokosboter

pinda’s (liefst gezouten en anders een snufje zout toevoegen aan de karamel)

 

Maal de dadels met de boter en de vanille fijn in de blender. Verspreid het mengsel met natte handen (tegen het plakken) over de nougat. Druk er vervolgens de pinda’s in, gelijkmatig verdeeld.

 

De toplaag:

Smeer met een invet kwastje of je vinger de chocolade uit over de bovenkant.

Zet het geheel weer in de vriezer. Als het goed bevroren is, snij je het in repen met een scherp mes dat je even hebt opgewarmd onder heet water en hebt afgedroogd.

 

ENJOY!!!!!!!