Raw Cashew Chocolate Cherry Cream Cake

Vrij van gluten, zuivel, ei, soja, gist en geraffineerde suikers

 

Voor de bodem:

 

 

 

 

 

 

Voor de vulling:

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de bodem maal je de dadels, pecannoten en de amandelen in een blender tot een korrelige pasta. Vet een springvorm van 18 cm goed in met kokosboter of bekleed hem met huishoudfolie of bakpapier.

Verdeel de pasta over de bodem van de vorm en druk het goed aan.

 

Spoel de geweekte cashewnoten af en maal het samen met de andere ingrediënten (behalve de ahorn) tot een fijne pasta. Verdeel het mengsel in tweeën.

Hak de gedroogde kersen fijn en meng deze met een helft van de pasta en verdeel dit over de bodem.

 

De andere helft van de cashew pasta meng je met de cacao en de ahornsiroop naar smaak. Proef tussendoor om naar eigen smaak cacao en ahorn toe te voegen. Hoe meer cacao en hoe minder suiker, hoe puurder de chocolade smaak. Verdeel dit mengsel over de taart. Zet de taart in de diepvries.

 

En dan nu het moeilijke gedeelte:

Wachten………………………..een paar uur tot hij goed bevroren is.

Snij punten met een scherp mes dat je eerst warm maakt onder de hete kraan.

 

Heerlijk als gebak of als dessert. Enjoy!!!!!!!!!!

 

6 medjool dadels

75 gram pecannoten

50 gram amandelen

snufje zout

 

200 gram cashewnoten, minimaal 6 uur geweekt in water, liefst een hele nacht

sap van 1 citroen

½ theelepel vanille

kop rauwe cacao

75 gram gedroogde kersen

60 gram kokosboter gesmolten