Heavy Chocolate Brownies

Heavy Chocolate Brownies

Vrij van gluten, zuivel, ei, soja, gist en geraffineerde suikers

 

Deze brownies zijn voor de echte donkere chocolade liefhebber, vol en sterk van smaak.

Heerlijk bij een espresso of als dessert met ijs!!!!

 

 

Voor de brownies (12 stuks)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de topping

 

8 medjool dadels

50 gram amandelen

50 gram hazelnoten

50 gram pecannoten (of meer hazelnoten en amandelen)

 

Meng 3 el gebroken lijnzaad met 9 el water en laat even staan. Het beste kun je heel lijnzaad per keer dat je het nodig hebt, zelf malen. Dit ivm oxidatie. Maar je kunt natuurlijk ook gebroken lijnzaad kopen. Bewaar het dan niet langer dan 3 maanden want dat komt de smaak niet ten goede wanneer je ermee bakt.

Meng in een kom alle droge ingrediƫnten door elkaar en zeef de psyllium hierbij ivm klontvorming.

Voeg dan de notenpasta en de gesmolten kokosboter toe. Kneed het deeg goed door elkaar.

Vul de muffinvormpjes met het deeg en bak +/- 30 min op 180 graden.

 

Meng de dadels en de noten tot een pasta in een blender en wanneer de cakejes afgekoeld zijn, bekleed je hier de bovenkant mee. Zeef er wat cacao over.

 

3 eetlepels gemalen lijnzaad

15 gram gemalen psylliumvezels

100 gram rauwe cacao

150 gram glutenvrij meel (kokos-,rijst- of amandelmeel)

70 gram kokossuiker (meer als je van zoet houdt)

180 gram kokosboter (smelten voor gebruik)

 

 

150 gram notenpasta amandel/hazelnoten

50 gram amandelen

50 gram hazelnoten

250 ml amandelmelk

100 gram vivani 92% chocolade (in kleine stukken breken)

snuf zout