Bosbessen Crumble

Vrij van gluten, zuivel, ei, soja, gist en geraffineerde suikers

 

 

Voor de korst:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de vulling:

 

300 gram bosbessen (of frambozen)

1 eetlepel suikervrije bosbessenjam of agave

2 theelepels arrowroot

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de bosbessen, de jam (of agave) en de arrowroot en zet opzij.

Maal de noten heel fijn tot meel in een blender of koop amandelmeel. Maar vers gemalen noten zijn het lekkerst!

Meng alle ingredi├źnten voor de korst samen met je handen tot er kruimels ontstaan.

Houd 25 gram apart en doe de rest in een bakvorm. Druk het deeg gelijkmatig aan.

Doe de bosbessen erop. Als er sap uit de bosbessen of frambozen is gekomen, dit dan niet op het deeg gieten.

Doe de pecannoten door het achter gebleven deeg en verdeel gelijkmatig over de taart.

Bak het 40 minuten in de oven en leg er na 20 minuten aluminiumfolie over, zodat de bovenkant niet te bruin wordt.

 

Laten afkoelen en dan smullen.

75 gram amandelen of hazelnoten

75 gram havervlokken of havermout (gecertificeerd glutenvrije als je coeliakie hebt)

45 gram quinoavlokken

25 gram agave of palmsuiker

1 theelepel bakpoeder

┬Ż theelepel zout

1 theelepel kaneel

70 gram kokosolie gesmolten

hand gehakte pecannoten