BitterKoekjes

Vrij van gluten, zuivel, ei, soja, gist en geraffineerde suikers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verwarm de oven voor op 180' C en beleg een bakplaat met bakpapier.

Maal de amandelen en de bittere abrikozenpitten.

Doe de gemalen amandelen in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe, meng alles erg goed met een spatel. De ingrediënten moeten goed aan elkaar plakken.

Vorm balletjes van het beslag, leg ze op de bakplaat en druk ze iets platter, niet te plat anders worden de koekjes te hard, ze moeten lekker chewy zijn.

Bak de koekjes 15 - 17 minuten tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen op de plaat. Laat ze verder helemaal afkoelen op een rooster en bewaar ze daarna in een goed afgesloten trommel.

Als je een dag kunt wachten……….dan zijn ze nog lekkerder

 

 

130 gram witte amandelen

25 gram bittere abrikozenpitten

3 theelepels no egg

75 gram kokossuiker

1 tl citroenrasp

1 tl wijnsteenbakpoeder

scheutje amandelmelk