Appeltaart

Vrij van gluten, zuivel, ei, soja, gist en geraffineerde suikers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een springvorm van 24 cm in met kokosboter.

Kneed het meel, de psylliumvezels, de kokossuiker en de kokosboter (laat deze even zacht worden) goed door elkaar met de hand.

Bekleed de bodem en de wanden van de vorm met het deeg en houd ¼ van het deeg achter voor de bovenkant.

Schil de appels en snijd ze in schijven of blokjes. Meng de rozijnen, het citroen- sap en rasp, de kaneel en een beetje kokossuiker met de appels.

Rol de rest van het deeg uit op een vlak bestrooid met een beetje glutenvrij meel en snij er repen van. Dek de taart af met de repen.

Bak de taart 50-60 minuten.

Laat de taart goed afkoelen eer je de vorm losmaakt.

 

 

Lekkere extra’s:

Wat gedroogde abrikozen even laten wellen in wat water, klein snijden en door de appels mengen. Of je doet er een paar lepels suikervrije abrikozenjam doorheen.

 

Een hand amandelen en hazelnoten door het appelmengsel.

 

Maak amandelspijs van amandelmeel gemengd met citroenrasp en wat agave (of honing als het niet veganistisch hoeft te zijn). Je kunt hier ook rijstestroop voor gebruiken. Kneed deze ingrediënten tot een bal en bekleed er de bodem van de taart mee alvorens je de appels erop legt.

 

 

 

 

150 gram rijstemeel

100 gram boekweitmeel

5 gram psylliumvezels

100 gram kokossuiker

150 gram kokosboter

 

 

50 gram rozijnen

1 kg appels

1 citroen sap en rasp

kaneel